Tips voor een gebruiksvriendelijke website

gebruiksvriendelijke website
Posted by: Angela Comments: 0

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Als jij graag een succesvolle website wilt opzetten, dan is gebruiksvriendelijkheid natuurlijk super belangrijk. Ook wel zal je veel besteden aan online advertising, je tijd stoppen in SEO teksten of veel sociale media gebruiken, als je website niet gebruiksvriendelijk is sta je al 1-0 achter. Maar hoe doe je dat dan? In dit artikel lees je tips die jou zullen helpen om een gebruiksvriendelijke website op te zetten.

1. Zonder te denken kunnen navigeren 

Aangezien het internet nu als kinderspel is voor de meeste mensen, zal jouw website ook moeten functioneren naar diens wensen. Websitebezoekers zullen nogal ongeduldig zijn. Ze willen meteen zien wat ze waar kunnen vinden op jouw website. Daarom moet je systematisch en consistent blijven op je website. Kies bijvoorbeeld voor een horizontale menubalk met alle belangrijke onderwerpen. Maak daarnaast ook gebruik van korte en duidelijke titels. 

2. Zorg ervoor dat bezoekers niet te veel moeten klikken

Er wordt ook gesproken van een ‘3-klik regel’. Een bezoeker zou binnen 3 muisklikken bij zijn of haar gewenste content kunnen komen. Je moet de regel natuurlijk niet te nauw nemen maar het is een goede tip. 

3. De content moet scanbaar zijn

De website bezoekers moeten in een opzicht kunnen zien wat ze van de content kunnen verwachten. Zorg er daarom dus voor dat de content scanbaar is. Maak bijvoorbeeld gebruik van duidelijke korte titels, tussenkoppen of opsommingen. 

4. Klikbare elementen verduidelijken 

Het moet voor de gebruiker duidelijk zijn waar hij of zij op kan klikken. Dus de links, buttons en andere elementen moet duidelijk opvallen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een andere kleur of maak de letters dikgedrukt.

5. Zorg dat de website snel laadt 

Zoals al eerder werd gezegd wordt een websitebezoeker nu snel ongeduldig aangezien het internet niet in zijn totaal heel erg snel is. Zorg er dus voor dat jouw website zo snel mogelijk zich kan laden zodat websitebezoekers het niet al wegklikken.

 

Beschik jij over de nodige kennis om een gebruiksvriendelijke website te maken? Dan kun je bovenstaande punten tijdens het ontwikkelen meenemen. Zo niet, dan is het verstandig om een specialist in webdevelopment in te schakelen. Zo weet je zeker dat je website gebruiksvriendelijk wordt vormgegeven.

 

Get Your Free Instant SEO Audit Now

Improve your seo ranking with porto

Best SEO Features & Methodologies. Better SEO than your competitors

[contact-form-7 id="191" title="Check Form"]